Noutati

/
30Jun2013

Cisco sprijină companiile să răspundă provocărilor generate de cloud computing

 • By admin
 • 3 Tags
 • 0 Comments

Bucureşti, România – 30 mai 2013 – Trenduri precum cloud computing, Big Data şi Internetul Lucrurilor determină o creştere rapidă a cantității de date care trebuie procesate şi stocate. Departamentele de IT au astfel nevoie de sisteme de stocare mai performante, capabile să facă față cerințelor generate de aceste tendințe. În acest context, Cisco a anunţă lansarea unor noi soluţii pentru arhitecturile de tip Storage Area Networks (SAN), care oferă performanțe, scalabilitate și fiabilitate superioare echipamentelor similare. Noile soluţii includ şi Cisco® MDS 9710 Multilayer Director, care care oferă o lăţime de bandă de trei ori mai mare decât orice alt director de stocare din industrie. De asemenea, Cisco a lansat switch-ul Cisco MDS 9250i Multiservice Fabric, care îmbunătățește eficiența rețelei unui sistem SAN.

Cererea de sisteme de stocare creşte rapid la nivelul marilor companii. Conform estimărilor IDC (martie 2012), cerințele de stocare a datelor vor creşte cu 61,4 % până în 2015. Odată cu sistemele de stocare crește și nevoia pentru o mai bună integrare a acestora cu alte elemente de infrastructură ale centrului de date, precum rețelistica și capacitatea de calcul. Cisco denumește „Unified Data Center” această strategie prin care furnizează un grad foarte ridicat de integrare.

Oferta Cisco de switch-uri pentru sisteme de stocare reprezintă o componentă critică a celui mai avansat și vast portofoliu de rețelistică pentru centrele de date, un portofoliu ce acoperă de la directori de stocare, switch-uri, servere, management centralizat şi un sistem propriu de operare, NX – OS. Acest portofoliu adresează o gamă largă de industrii, pornind de la companii care au nevoie de un acces mai rapid la date de business pentru susținerea procesului decizional, până la domeniul medical, acolo unde personalul are nevoie să acceseze date la cerere, în cadrul consultațiilor, tratamentelor sau intervențiilor chirurgicale.

 

Noul Cisco MDS 9710 Multilayer Director

Cisco MDS 9710 Multilayer Director stabilește un nou standard de performanţă – oferind o capacitate totală de switching de 24 de terabiţi pe secundă, ceea ce reprezintă o lățime de bandă de aproape 3 ori mai mare în comparație cu orice alt director din industrie.

 • Susține atât conectivitate de tip „high-density Fibre Channel” cât și „Fibre Channel over Ethernet”
 • Oferă conectivitate cu echipamentele de stocare pentru aplicaţii critice, cantităţi masive de date, unități SSD şi medii bazate pe cloud, fără să afecteze operațiunile IT curente.
 • Conceput pentru a crește fără upgrade-uri de tip „rip-and-replace”
 • Cisco MDS 9710 Multilayer Director moștenește aceleași caracteristici de operațiuni non-stop ale clasei MDS, inclusive upgrade-uri de software, prin furnizarea unor capabilități cu cel mai înalt grad de toleranță a erorilor, cu ajutorul ventilatoare de aerisire redundante (N+1), componentelor de switching, surselor de energie sau redundanței rețelei (N:N)
 • Consistenţa operaţională este furnizată la nivelul întregului centru de date, permiţând clienţilor să utilizeze cunoştinţele angajaţilor şi procesele deja existente pentru a facilita migrarea către noua platformă.

 

Noul Switch Cisco MDS 9250i Multiservice Fabric

Switch-ul Cisco MDS 9250i Multiservice Fabric oferă servicii de stocare, inclusiv soluțiile Cisco I/O Accelerator și Data Mobility Manager, care îmbunătăţesc eficienţa sistemului SAN, prin derularea unor servicii importante de stocare centralizat, la nivelul componentelor de rețea. Această arhitectură reduce timpul şi resursele necesare pentru îndeplinirea funcţiilor de administrare, simplifică şi accelerează protecţia datelor, pentru conformitatea cu reglementările în vigoare.

 • Oferă până la 40 de porturi line-rate de 16GB FC/FICON, 8 porturi de 10 GE FcOE şi 2 porturi de 1/10 GE FCIP/iSCSI, furnizând un set bogat de servicii prin licenţiere.
 • Extensia SAN simplifică protecţia datelor şi strategiilor de continuitate a operațiunilor, permiţând backup, replicare la distanţă şi alte servicii de recuperare în caz de dezastru prin rețele WAN, utilizând standarde FCIP tunneling.
 • Cisco Data Mobility Manager oferă posibilitatea de a migra mai uşor date de la un LUN la altul sau de la o structură de date la alta, mai rapid, fără a întrerupe accesul la date.

 

Disponibilitate

Cisco MDS 9710 Multilayer Director şi Switch-ul MDS 9250i Multiservice Fabric sunt acum disponibile pe piaţă. Operațiunile de distribuție și service pentru linia de produse Cisco MDC Storage Networking sunt realizate de producători autorizați.

„Anunţul de astăzi întăreşte poziţia de lider tehnologic pe care Cisco o are pe piaţa directorilor de stocare”, a declarat Cristian Popescu, General Manager, Cisco România. „Împreună cu partenerii noştri repoziţionăm centrul de date ca element central în derularea operațiunilor companiilor și proceselor de business continuity, elemente esenţiale în mediul de afaceri competitiv de astăzi.”

COMMENTS