Securitatea datelor

/

Soluții personalizate pentru securitatea datelor dumneavoastră

Calitatea soluțiilor de securitate ce protejează datele dumneavoastră este vitală. De aceea Ice IT abordează securitatea datelor cu maximă atenție, construind matrici personalizate de securitate potrivit fluxului de date din retelele dumneavoastră, în funcție de device-urile pe care le implică.

securitate-it-retele-botosaniEste posibil ca atunci când părăsiţi biroul la sfârşitul programului de lucru să activaţi sistemul de alarmă şi să încuiaţi uşa pentru a proteja biroul şi echipamentele din acesta. De asemenea, este posibil să aveţi un seif sau un fişet cu cheie pentru stocarea documentelor de afaceri confidenţiale.

Tehnologiile de protejare a reţelei protejează reţeaua împotriva furtului şi utilizării abuzive a unor informaţii de afaceri confidenţiale şi, de asemenea, împotriva atacurilor rău intenţionate ale viruşilor şi viermilor de pe Internet. Dacă nu are implementat un sistem de securitate pentru reţea, compania dvs. riscă să fie expusă intruziunilor neautorizate, întreruperilor funcţionale ale reţelei, întreruperii serviciilor, neconformării la reglementări şi chiar unor acţionări în instanţă.

Soluțiile Ice IT de securitate a rețelei

Securitatea reţelei nu se bazează pe o singură metodă, ci utilizează un set de bariere care apără afacerea în mai multe moduri. Chiar dacă una dintre metode dă greş, celelalte rămân active, protejând compania şi datele acesteia împotriva unei mari varietăţi de atacuri de reţea.

Nivelurile de securitate din reţea înseamnă că informaţiile valoroase pe care vă bazaţi pentru a conduce afacerea sunt disponibile pentru dvs. şi protejate împotriva ameninţărilor. În mod specific, securitatea reţelei:

 • Protejează împotriva atacurilor de reţea interne şi externe. Ameninţările îşi au originea atât în interiorul cât şi în exteriorul afacerii. Un sistem de securitate eficient monitorizează toate activităţile din reţea, semnalizează comportările aberante şi reacţionează în mod corespunzător.
 • Asigură confidenţialitatea tuturor comunicaţiilor – oriunde şi oricând. Angajaţii pot accesa reţeaua de la domiciliu sau atunci când călătoresc având certitudinea confidenţialităţii şi a protecţiei comunicaţiilor.
 • Controlează accesul la informaţii prin identificarea precisă a utilizatorilor şi a sistemelor acestora. Companiile pot stabili reguli proprii privind accesul la date. Refuzarea sau aprobarea accesului se poate baza pe identităţile sau funcţiile utilizatorilor ori pe alte criterii specifice afacerii.
 • Vă conferă credibilitate. Deoarece tehnologiile de securitate permit sistemului dvs. să prevină atacurile cunoscute sau să se adapteze la ameninţările noi, angajaţii, clienţii şi partenerii de afaceri pot fi siguri că informaţiile lor rămân securizate.

securitate-it-botosaniPentru a reduce riscurile de securitate în utilizarea si administrarea sistemelor IT, cea mai buna strategie este cea pe ansamblu (security in depth). Trebuie pornit de la lucrurile elementare: uniformitatea infrastructurii din punct de vedere al sistemelor folosite, administrarea centralizata, mentinerea la zi a sistemelor din punct de vedere al patch-urilor si fix-urilor, aplicarea unor configurari standard de securitate pe toate serverele si statiile de lucru în functie de rolul functional al acestora, proceduri standard de utilizare si administrare.

Monitorizarea si optimizarea continuă a nivelului de securitate sunt susținute de servicii active:

 • Protectie antivirus in timp real cu update automat la fiecare ora
 • Protectie proactiva – utilizand tehnologiile proprietare de detectie avansata B-Have
 • Protectie anti-rootkit – detecteaza si indeparteaza cele mai noi tipuri de amenintari ascunse
 • Protectie a identitatii – sunt protejate datele personale, reducand riscul furturilor de identitate pe Internet, prin prevenirea scurgerilor de informatii personale prin email sau web
 • Protectie anti-spyware – monitorizeaza si atentioneaza asupra amenintarilor spyware in timp real

securitate-retele-it-botosaniO problema importanta de securitate constă în folosirea in siguranta a dispozitivelor mobile in retelele companiilor. Companiile sunt tot mai ingrijorate cu privire la securitatea dispozitivelor mobile care au acces la datele firmei, dar intarzie sa ia masurile necesare pentru a controla modul in care sunt utilizate acestea.

Tehnologiile Ice IT ajuta companiile sa:

 • Restrictioneze instalarea sau pornirea neautorizata a software-urilor pe dispozitivele mobile ale companiilor. Retelele firmelor pot fi afectate foarte grav in urma utilizarii unor programe neautorizate.
 • Administreze de la distanta smartphone-urile si tabletele, astfel incat sa blocheze accesul la dispozitive sau sa stearga informatiile stocate, in cazul in care acestea sunt furate sau pierdute.
 • Sa se asigure ca dispozitivele sunt protejate cu coduri PIN si ca aplicatiile care acceseaza datele companiei sunt protejate cu parole puternice.
 • Sa implementeze si sa controleze, rapid si flexibil, configuratiile si politicile de securitate pe dispozitivele mobile ale noilor angajati
 • Sa previna scurgerile de informatii delicate cu ajutorul aplicatiilor de control al datelor si de criptare.
 • Sa se asigure ca au o solutie de securitate anti-malware, in special pentru dispozitivele Android.

recuperare-date-harduri

Recuperare după dezastru IT

De la stocarea pe medii controlate și securizate, în afara sediului dumneavoastră, la recuperarea în caz de dezastru și backup online, Ice IT reprezintă soluția optimă atât pentru protejarea datelor cât și pentru recuperarea lor.

Ice IT este o soluție pentru situațiile limită când considerați stare de dezastru și credeți că nu se mai poate recupera nimic. Combinând backup-ul, replicarea datelor, conversii integrate, se reușește capturarea și replicarea datelor critice

 • “Bare Metal Recovery” – Reușim să repornim aplicațiile și să le aducem la parametrii optimi dupa căderi critice de sistem și server, chiar daca nu mai există sistemul de operare;
 • Recuperare de pe mașini virtuale – Back up, replicare și recuperarea mașinii virtuale;
 • Replici Site to Site  – Realizarea de replici multiple pentru date de pe drive-uri fizice sau virtuale;
 • Recuperare Active Directory  – Recover any Active Directory item from existing backups

Ice IT oferă o gamă completă de servicii de stocare pe bandă magnetică şi de administrare în afara sediului.