Managementul consumului de energie

/

management--energieŞtiaţi că un echipament (computer, imprimanta…) funcţionează 76% din timp în standby, si doar în 24% din timpul in care este pornit, este folosit într-un mod productiv?
Acest lucru se traduce prin consum total ineficient de energie, care duce la costuri marite pentru organizatie.
Implementarea unei solutii de management al consumului de energie reduce aceste costuri si mai mult decat atat, usureaza o parte din operatiunile administrative.

Solutii de optimizare a consumului de energie:

  • Utilizarea echipamenteleor dotate cu tehnologii de power management si procesoare cu un consum foarte eficient. Solutia asigura o micsorare a consumului de energie atunci cand activitatea nu solicita capabilitatile maxime ale procesorului, reducand in acest mod costurile cu energia electrica si caldura degajata
  • Alegerea unor surse eficiente, care reduc pierderile la mai putin de 20%. O sursa obisnuita, care transforma electricitatea pentru a oferi puterea necesara unui computer, are pierderi care variaza intre 65% si 75%. Pe langa reducerea costurilor, sursele eficiente prelungesc viata echipamentelor, reduc cantitatea de caldura si asigura un mediu propice lucrului, fiind mai silentioase
  • Folosirea unui soft de management al consumui de energie, care ofera un control centralizat al consumului de electricitate pentru fiecare angajat, putand gestiona timpul de standby, programa inchiderea automata consumatorilor de energie in functie de programul de lucru.